MAALAUKSIA

 

 

Kaisu Lundelin:

Tapani työskennellä liittyy hiljaisuuteen ja pysähtymiseen. Maalaan ja katselen työtäni. Pikkuhiljaa maalaus löytää muotonsa, sitä ennen on paljon erilaisia polkuja, joista lähden seuraamaan yhtä, joka taas haarautuu ja teen valintojani.

Maalauksiin tulee heijastus ajatuksistani ja elämästäni, koodi on salainen – myös minulle. Usein ajattelen maalausta väylänä todellisuuteen, joka on piilossa ja peittyy hälinään ympärillämme.

Näyttelyssä olevat maalaukset on tehty pigmenteillä/akryyli kankaalle 2019-2021 aikana.

Olen ajatellut monenlaista, kuunnellut, lukenut ja katsellut ympärilleni. Ajassamme on paljon käsittämätöntä ja hankalasti sanoiksi muutettavaa.

Salaisuudet, mitkä niistä avautuvat ja mitkä pysyvät aina piilossa. Onko salaisuus salaisuus, jos kerron siitä. Pieniä ja isoja salaisuuksia. Mistä salaisuus syntyy? Osa salaisuuksista on muutaman ihmisen tiedossa, ne saattavat paljastua. Minulla on salaisuuksia, joita en itsekään ole ymmärtänyt –  heti tai koskaan, on vain tunne. Osan tiedän, mutta en voi niitä kertoa, niille ei löydy sanoja, joskus ne ovat pyhiä tai pelottavia.

Osaa ei tiedä kukaan tai joskus vain yksi yksinäinen, jaksaako ne kantaa?

Unet ovat salaisuuksien verhoamia, mitä ne kertovat, miksi ne tulevat. Aistit tuovat ja luovat tunteita äänistä, väreistä, tuoksuista, kosketuksesta; merkitykset saattavat jäädä salatuiksi tai aavistuksiksi – ihmettelyn lähteeksi.

 

Näyttely avautuu pe 12.3. klo 12. Kaisu Lundelin on paikalla klo 16-20. Tervetuloa!