Näyttelyajan haku

Hakuaika päättyy 31.3. Näyttelyajat jaetaan seuraavan vuoden kevät- ja syyskaudelle sekä kesälle.

Vuoden 2023 näyttelyajat haettavissa 31.3.2022 mennessä.

Tampereen Saskiat ry järjestää Galleria Saskiassa vuosittain 13­-14 näyttelyä, joista yksi voi olla kutsunäyttely. Tavoitteena on taiteellisesti korkeatasoinen ja mielenkiintoinen näyttelyohjelma.

Näyttelyajat jaetaan kerran vuodessa. Vuoden 2022 näyttelyaikojen haku päättyy 31.3.2021.  Näyttelyajat jakaa 5-jäseninen näyttelytoimikunta.

Vapaamuotoinen näyttelyhakemus osoitetaan Tampereen Saskiat ry:n näyttelytoimikunnalle, Pirkankatu 6, 33210 Tampere, tai voi lähettää sähköpostilla näyttelysihteerille. Hakemuksen liitteeksi pyydetään näyttelysuunnitelma, ansioluettelo ja kuvia viimeaikaisista teoksista.

Valituille ilmoitetaan päätöksestä henkilökohtaisesti. Postitetut hakemukset palautetaan vain, jos mukana on postimerkein varustettu palautuskuori.

Näyttelyiden kesto on kolme viikkoa, joka sisältää yhden ripustukseen varatun päivän(torstai). Kevätkausi kestää tammikuun alkupuolesta touko-kesäkuun vaihteeseen ja syyskausi elokuun alkupuolesta joulukuun puoliväliin. Hakija voi esittää toivomuksia näyttelyn ajankohdan suhteen. Näytteilleasettajan kanssa tehdään näyttelysopimus, jossa määritellään kustannukset ja vastuut taiteilijan ja gallerian välillä.

Näyttelyvuokrat:

Tampereen Taiteilijaseuran jäsenet 1700 euroa – 1.1.2021 alkaen
Muut taiteilijat ja kaikki ryhmät 1950 euroa – 1.1.2021 alkaen

Vuokraan sisältyy näyttelyn valvonta, kutsujen ja lehdistötiedotteen postitus, julisteiden jako, ilmoitukset näyttelykalentereissa, alan julkaisuissa (mm. Täydellinen ympyrä, Taide-lehti) sekä internetissä (kotisivut, Facebook, Instagram, Twitter) sekä avajaisjärjestelyt ja siivous. Avajaistarjoilut kustantaa taiteilija.

Vuokraan eivät sisälly julisteen ja kutsukortin painatus­ eikä postituskulut. Myyntiprovisiota ei peritä. Jokaisen näyttelyn käytännön järjestelyissä taiteilijan apuna on yhdistyksen jäsenistä koostuva ripustusryhmä. Ryhmänvetäjä toimii taiteilijan ja gallerian välisenä yhteyshenkilönä.

Gallerian valaistus tapahtuu LED-kohdevaloilla. Kahden huoneen ikkunat on varustettu pimennysverhoilla.

Gallerian varusteisiin kuuluu videotykki ja Blu-ray-soitin.

Kutsunäyttely

Tampereen Saskiat ry järjestää yhden kutsunäyttelyn vuodessa, mikäli yhdistyksen taloustilanne sen sallii.  Kutsun saajan valitsee näyttelytoimikunta.

Kesänäyttelyt

Kesäkauden aikana (kesäkuun alusta elokuun alkupäiviin) Tampereen Saskiat ei järjestä näyttelyitä, mutta vuokraa tilaa näyttelyille sillä edellytyksellä, että näytteilleasettajat vastaavat itse valvonnasta ja kaikista muista järjestelyistä ja niiden kustannuksista. Näyttelyajan pituudesta ja vuokrasta sovitaan erikseen hakijan/hakijoiden kanssa. Kesän näyttelyaikoja voi hakea samanaikaisesti yleisen haun kanssa.

Lisätietoja:

näyttelysihteeri Sirpa Joenniemi
p. 050 554 9492
sposti: sjoenniemi@gmail.com

DSC_0211 copy

Ajankohtaista