Hapuilevasti salonkikelpoinen

 

Näyttely avautuu yleisölle perjantaina 28.1. klo 12. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!

Taiteilija on paikalla Galleriassa perjantaina 28.1.2022 kello 12-18.

Avajaisia emme vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi voi järjestää.

 

 

Huusin tuulen yli että rakastan

Rakkauden vaara

Kaikki eksoottiset lintusesi

 

Galleria Halmetoja ja Galleria Saskia tekevät jälleen yhteistyötä. Tällä kertaa Galleria Saskiassa on esillä tamperelaisen kuvataiteilijan Emmi Kallion näyttely Hapuilevasti salonkikelpoinen. Näyttelyssä on esillä Kallion uusia maalauksia, joissa hän on paneutunut yläluokkaisen maailman estetiikkaan. Hän katsoo eksoottista maailmaa tarkkailijana, joka varoo astumasta liian syvälle sen sisään. Groteskin pelko on jatkuvasti läsnä, kukaan ei halua näyttäytyä nousukkaana vanhan maailman salongeissa.

Emmi Kallio on kuvataiteilija, jonka maalaukset näyttävät ensisilmäyksellä edustavan abstraktia ekspressionismia. Vähitellen teoksista alkaa löytyä esittäviä elementtejä, tarinan päitä ja tunnistettavia yksityiskohtia. Uusi näyttely vyöryttää eteemme suihkulähteitä ja kartanoita, pölyisiä samettiverhoja, joiden takaa kurkistaa nykyaika.

Tällä kertaa maalauksen piti valmistua ennen kello viiden teetä, eikä mikään riitä tekosyyksi sille, ettei illalliselle vaihdettaisi asua. Galleria Saskiaan ripustettu kokonaisuus on runsas ja kutsuva kurkistus menneen maailman glamouriin. Ensi kertaa näemme Kalliolta myös sarjan kehystettyjä piirroksia. Piirrokset ovat sukua maalauksille, sama ryöppyävä viiva on niidenkin tärkein elementti, mutta kokonaisuus on keveämpi ja teoksen pinta-ala ei ole värejä täynnä.

Kallio maalaa koko kehollaan. Taiteilijan liike ja fyysiset ulottuvuudet näkyvät maalauksissa. Rajut siveltimenvedot, pursuava maali ja hehkuvat väripinnat tekevät kokonaisuudesta rikkaan ja herkullisen. Olennaista on, että Kalliolle kauneus ei ole yhdentekevää. Kauneus on tavoittelemisen arvoista, mutta Kallio kuvaa teoksissaan enemmän tätä tavoittelua kuin saavutettua lopputulosta. Piirroksissa tavoite on hieman erilainen, niissä pääosaan nousee havainto muodosta. Ne edustavat todellisuutta välittömämmin kuin maalausten metatasoilla leikittelevä pinta.

Emmi Kallio on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereella. Hän on pitänyt useita menestyksekkäitä yksityisnäyttelyitä Helsingissä. Hänen teoksiaan on nähty Pirkanmaalla muun muassa Galleria Rajatilassa ja Finlayson Art Arean kesänäyttelyssä sekä Mäntän kuvataideviikoilla. Viimeksi hänen maalauksiaan oli mukana Jyväskylän taidemuseon näyttelyssä Värinäkyjä.