Sysimusta – Galleria Saskiassa esillä mustien tuntojen teoksia

Susanna Aution, Petra Kallion, Lotta Lekan ja Aino Toivettulan näyttely Sysimusta kertoo elämästä, kuolemasta ja menetyksen pelosta pandemian sekoittamassa epävarmuuden maailmassa.

Elämän virtaavat sisällöt ja henkilökohtaiset elämäntapahtumat suodattuvat taiteilijoiden teoksissa luontoaiheiden kautta. Ryhmän voimakas side luontoon näkyy vahvoina symbolisina kuvina. Esillä on grafiikan eri tekniikoin tehtyjä teoksia, keramiikkaa ja installaatioita.

Aution, Kallion ja Toivettulan näyttely Svartmyrkyr (Sysimustaa) oli esillä Islannissa maaliskuussa 2020. Ryhmään on Tampereelle kutsuttu mukaan omalla tavallaan sysimustaa teemaa käsittelevä turkulainen kuvataiteilija Lotta Leka.

Mustaan summautuvat kaikki värien sävyt

 Järvenpääläiseltä Susanna Autiolta on esillä savesta työstettyjä teoksia, joiden muodot ovat syntyneet pitkän henkilökohtaisen luopumisen ja suruprosessin aikana. Hän työskentelee yhdistäen teoksissaan kierrätettyjä materiaaleja ja kokeellisuutta.

Turkulainen Petra Kallio pohtii puupiirros -teoksissaan elämän hetkellisyyttä murrosten, elämän kiertokulun ja kuoleman maastossa. Menetyksen kuvat saavat viehättävät esteettiset olomuotonsa taidegrafiikan tekniikan kautta.

 Lotta Lekan teokset ovat grafiikkaa, ommelta ja vedoksista koottuja kolmiulotteisia installaatioita. Aiheet kumpuavat kunnioituksesta elämää ja luonnon lajikirjoa kohtaan. Taiteen tekeminen on hänelle osa jatkuvaa prosessia ymmärtää tapahtuvien muutosten syitä.

Kemiönsaarelaisen Aino Toivettulan teokset on toteutettu grafiikan fotoetsaus ja fotopolymeeri -tekniikoilla. Omakuvallinen teossarja on syntynyt prosessissa, jossa hän on käsitellyt oman lapsensa kuolemaan liittyvää surua.

Näyttelyn avajaisia ei vietetä, mutta taiteilijat ovat paikalla 8.1. klo 15–17 ja 27.1. klo 17–18.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn !