LAMPI/POND

Taiteilijatapaaminen lauantaina 16.4.2022 klo 12.00 – 13.30.
Tervetuloa tapaamaan Sirkku Rosia!

Avajaiset perjantaina 1.4.2022 klo 18 -20. Tervetuloa!

Opening 1.4.2022, 6 – 8 pm, warmly welcome!

 

 

 

 

Näyttely kutsuu haparoivaan puutarhaan. Tutkimaan kasveja, joita ei ole, katsomaan ihmisiä, joita ei ehkä koskaan tule. Kaiken keskellä on kuitenkin lampi, joka heijastaa toiveen ja taivaan. Olemme täällä nyt. Paperit voidaan repiä hetkessä, ne vettyvät äkkiä pilalle, mutta mielikuvat jäävät. Lampi on haiseva tai lumoavan kaunis. Sen äärelle voi kokoontua.

Sirkku Rosi työskentelee pääasiallisesti akvarellin ja performanssin parissa. Häntä kiinnostaa puskapissa kätevänä, poliittisena ja sosiaalisena tapahtumana sekä haaskattuna lannoitteena, ei räjähdysaineena. Ruumiillisuus ja iho huokoisena, vuotavana rajana ihmisen ja ympäröivän maailman välillä sekä liha ajattelun paikkana ovat teosten keskiössä.

Rosilla on ollut useita näyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla ja hänen teoksiaan on mm. Tampereen taidemuseon ja valtion taidekokoelmissa. Maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2015 valmistunut Rosi jatkaa nyt opintojaan Taideyliopiston kuvataideakatemiassa. Hän tutkii kehollisen sekä kuvallisen taiteen yhteyttä, feminiinisyyttä, elettyä kehoa sekä lihallisuutta jaettuna kokemuksena. Rosin töissä on lihan hillittyä karnevaalia.