POW WOW

 

All-Kind-of-Ballerinas

Hunnutettu

Unohdettu

 

Maria Wolframin näyttely koostuu kolmesta sarjasta öljyvärimaalauksia. Näissä maalauksissa vuosilta 2019 – 20 Wolfram jatkaa identiteettiin, valtaan, rooleihin ja tasa-arvoon liittyvien kysymysten parissa.

Näyttelyn nimi Pow Wow viittaa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen käyttämään sanontaan, joka tarkoittaa epävirallista kokoontumista. Tämän näyttelyn maalauksissa naiset kokoontuvat eteemme yksittäin tai ryhmissä.

Ensimmäisessä maalaussarjassa hahmojen katseet ovat kokonaan tai osittain piilossa ja katsoja joutuu kuvittelemaan hahmojen katseen. Näissä maalauksissa Wolframia kiinnostaa näkymättömyys ja muutos; keitä emme näe tai halua nähdä ja miksi? Miten kuvata muutosta?

Toisessa maalaussarjassa aiheena on sukupuolitettu katse. Onko esimerkiksi älykkyyden, hulluuden tai normaaliuden käsite riippuvainen sukupuolesta? Onko esimerkiksi mies toimeenpaneva ja jämäkkä ja vastaavalla tavalla käyttäytyvä nainen kylmä ja aggressiivinen? Näyttäytyykö kokoushuone, jossa on ainoastaan miehiä pätevämmältä kuin se missä on yksinomaan naisia?

Kolmas maalaussarja on eräänlainen kunnianosoitus kaikille unohdetuille naisille. Naisista kertova historia on lyhyt. Tuntemattomuudesta on vaikea nousta esikuvaksi ja ilman esikuvia on haastavaa toteuttaa itseään ja toimia. Syntyy noidankehä. Wolframia kiinnostaa se, miten naisten unohdettu historia ja puuttuvat esikuvat vaikuttavat naiskuvaan, rooleihin ja naisten toimintamahdollisuuksiin tänä päivänä.

Maria Wolfram asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on pitänyt yli kolmekymmentä yksityisnäyttelyä, joista edellisen ARS Galleryssa Tokiossa viime marraskuussa.

www.mariawolfram.com

www.instagram.com/maria.wolfram


AVAJAISET PERJANTAINA 31.1. KLO 18-20. TERVETULOA! VÄLKOMMEN!