Virpi Kanto – Maiseman sydän

 

Maarit Blomqvist – Sonaatti puutarhalle 2

 

Avajaiset pe 11.8.2017 klo 18 – 20. Tervetuloa !

Taiteilijatapaaminen la 12.8.2017 klo 14.00 – Tervetuloa tapaamaan taiteilijoita !

 

Taiteilijat Virpi Kanto ja Maarit Blomqvist tutustuivat 1980-luvulla Kankaanpään taidekoulussa, missä kuvanveistäjän ja taidemaalarin vuoropuhelu alkoi. He lähtivät yhdessä opiskelijavaihtoon Puolaan ja sen jälkeen kumpikin lensi omille teilleen moniksi vuosiksi. Maailma ympärillä on muuttunut ja lapset kasvaneet. On aika jatkaa kuvanveistäjän ja taidemaalarin taiteellista vuoropuhelua.

Kuvanveistäjä Virpi Kanto työskentelee ja asuu Orimattilassa. Veistokset hän muovailee savesta, ottaa siitä kipsimuotin, johon betoni valetaan. Betonivalu on taiteellinen prosessi, ei pelkkä tekninen tapahtuma. Virpin uusimpia julkisia veistoksia ovat Lahden matkakeskuksen pyörätunnelin 32 kasvon sarja ”Kun lähdin he nukkuivat” (2017) ja Kotkan Isopuistossa sijaitseva ”Elämäntanssi” (2015).
Viattomuus, kainous, alttius, vilpittömyys, kauneus, kukoistaminen . . .
Ihmisoikeudet, tasa-arvo, rakkaus, huolenpito . . .  Kysymys ”mikä ihminen on” löytyy jokaisen teoksen taustalta.

Taidemaalari/kuvataiteilija Maarit Blomqvist asuu ja työskentelee Tampereella. Akvarellimaalaus ja piirtäminen ovat hänelle tärkeitä ilmaisumuotoja. Taiteellista työskentelyä hän on aina tehnyt keskellä omaa elämää, läheisessä suhteessa luontoon ja musiikkiin. Tämä näkyy myös näyttelyn akvarelleissa. Taiteilija kehottaakin katsomisen lisäksi maalausten kuuntelemiseen! Näyttelyssä on myös piirroksia soittavista pianisteista. Taiteilija kuvailee soittavan mallin piirtämistä tai maalaamista aidossa tilanteessa erityiseksi moniaistiseksi kokemukseksi. Maarit Blomqvist toimii maalauksen ja piirustuksen opettajana Tampereen seudun työväenopistossa.