Hannamari Matikainen – Pälvi Hanni –  Meri Westlin

 

 

Näyttely esittelee kolmen taiteilijan tuotantoa monipuolisessa, viihdyttävässä ja mielenkiintoisessa yhteisnäyttelyssä. Näyttelyn teoksissa on yhdistävänä tekijänä viiva, väri, luonto, eläin ja kauneus. Olemme kaikki tamperelaisia kuvataiteilijoita. Irtiottoja -teemaa on kukin taiteilija tulkinnut omalla tavallaan.

Hannamari Matikainen työskentelee erilaisin vedostusmenetelmin sekä maalaten. Riippumatta välineestä Matikainen käsittelee pitkälti samoja inhimillisyyden ja empatian teemoja. Saskian näyttelyssä on esillä uusia maalauksia. Maalauksissa on eläimiä ja ihmismäisiä olentoja, jotka ovat hahmoja jatkuvasti laajenevasta kokonaisuudesta.

Pälvi Hannin teokset perustuvat havaintoon luonnosta ja sen muodoista. Havaintoja, jotka ovat pysyviä vuodenaikojen vaihtuessa ja yhtäaikaa hetkellisiä. Tutkimusmatka havaintojen maailmaan on asettunut muodoiksi, pinnoiksi, värialueiksi. Teokset liikkuvat abstraktin ja esittävän luontovaikutelman rajamailla. Yhteinen kieli on luonnon kuvakielen muodostama.

Meri Westlin on käsitellyt ilves-teemaa viimeisien vuosien aikana. Teokset ovat herkullisen ekspressiivisiä ja värikkäitä. Kaikki maalaukset ovat tältä vuodelta ja suurin osa tähän näyttelyyn maalattuja. Irtiottoja -teeman mukaisesti ilves muuttuu nyt myös kolmiuloitteeseen muotoon. Ilvesten elintila vähenee ja evoluutio voi tuottaa kaikenvärisiä ympäristöön sulautuvia eläimiä, mutta samalla voi syntyä myös radikaalit keltaliivit.

Avajaiset 11.10.2019 klo 18 – 20. Tervetuloa!

Taiteilijatapaaminen ja hattaraa lauantaina 26.10. klo 14 – 16 !