Reunahuomioita III

 

Avajaiset perjantaina 12.5.2023 klo 17-19. Tervetuloa!

 

 

 

 

Galleria Saskian näyttelykokonaisuus pitää sisällään akvarellimaalauksia ja kangasmateriaalista valmistettuja tilallisia teoksia. Lähtökohtana näyttelyn maalauksille ovat pyöräretkillä löydetyt puskittuneet ja bommatut sähkökaapit.

Maalauksissa toisinnan sähkökaappien tägikerrokset akvarellitekniikoilla mahdollisimman tarkasti, mutta kasvillisuus ja lumikasat löytyvät etualalta silueteiksi pelkistettyinä. Kaapit osana infrastruktuuria toimivat luonnon ja kulttuurin vuoropuhelun alustana.

Maalaukset ovat yritys dokumentoida reunamille jäävää paikallishistoriaa, jossa rinnastuu pientareiden villi mikroluonto ja ihmisen jättämät merkit. Toisaalta, tallentamisen ele on lähinnä viitteellinen, sillä maalaamisen prosessi kerrostaa näkyväksi lähinnä kuilua todellisuuden ja sen tulkinnan välillä.

Kangasmateriaalista valmistetut teokset pohjautuvat graffitigenren visuaalisiin lainoihin.

Taiteessani toistuvasti esille nousevia teemoja ovat tilapäisyys, ajallinen muuntuminen sekä merkkien ja merkitysten kerrostuminen tulkittavuuden äärirajoille. Työskentelyni vaikuttimia ovat satunnaiset löydökset sekä julkisen ja yksityisen rajankäynti.

– Heini Matveinen