TIIA VIILTOLA 21.4. – 10.5.2017

Tampereen Saskiat ry:n stipendinäyttely

 

A place in between

Olemme ympäristön heijastelemia olentoja ja se on inhimillistä. Imemme ympäristöä ja se välillä harhauttaa meidät pois itsestämme.  Painostus on kova, joten jaksaaksemme, tarvitsemme oman hetken tai ajatuksen mitä ei tarvitse välttämättä jakaa keneenkään kanssa. Mitä siis olemme, kun emme saa vaikutteita muusta kuin itsestämme?

Tuon esille maailmaa, missä voi rauhassa neutralisoida itsensä. Tarvitsemme paikkoja, missä voi käsitellä asioita tai olla käsittelemättä, luoda omaa näkemystä ilman ulkopuolista tulkintaa.

Luon mm. hahmoja, joilla on omat salaisuutensa. Omassa tilassaan he nauttivat itsestään, sen hetken ajatuksista, luovuudestaan sekä ympäristöstään. Käsittelen myös luonnon heijastelua meihin ihmisiin.  Missä se saa rauhassa muokkautua omasta tahdostaan? Onko niitä enää jäljellä                                

Luonto kaikissa muodoissaan on yksi minun piilopaikkani, minun pysähtyneisyyden pyhättöni missä endorfiini lähtee kasvamaan ja samalla hankalimmatkin ajatukseni löytävät paikkansa. Tämän saman kokemuksen luonnosta saa varmasti moni meistä. Silti samaan aikaan me työnnämme tarvitsemamme syrjään. Potkimme, kaivamme ja raavimme, kunnes ei ole mitään muuta kuin ihmisten tekemiä keinotekoisia saaria, missä ominaistuoksu on raha.

Taiteilijan tiedotustilaisuus 21.4. klo 17

Tervetuloa avajaisiin pe 21.4. klo 18 – 20 !

Taiteilijatapaaminen su 23.4. klo 13-14 Taidesuunnistuksen yhteydessä