Heijastumia

 

Sininen rapsodia 1

 

Kaksi puolta

 

Kauas taakse

 

Pääosin abstrakteissa maalauksissaan Terhi Hursti heijastaa todellisuutta tai kuvitteellista, unenomaista maailmaa. Heijastumat kuvaavat hetken katoavaisuutta, ne ovat kaikuja musiikista ja luonnosta, ne ovat kuvajaisia syvistä tuntemuksista tai jopa tästä ajasta. Terhi Hursti pyrkii yksinkertaisuuteen, jossa viivan liikkeet, herkkä muste ja niukka värimaailma muodostavat ilmaisultaan vahvan kokonaisuuden. Musiikki on vahvasti läsnä maalauksissa, joten jotkut teokset vaativat myös kuuntelemista.

Esimerkkinä ”Sininen rapsodia” sai alkunsa jo pari vuotta sitten, vaikka on nyt vasta ensimmäistä kertaa esillä. Saksofonisti Esa Pietilän konsertti ja se, millaisia äänimaailmoja hän pystyi luomaan soittimellaan, teki vaikutuksen Terhi Hurstiin. Konsertin jälkeen hän ryhtyi kokeilemaan, miten ”säveltäminen” onnistuisi siveltimillä, musteilla ja maaleilla. Syntyi 15 maalausta sisältävä ”Sininen rapsodia”, joka on eräänlainen visuaalinen sävellys unen ja toden välillä kelluvasta maailmasta. Sen äärellä kuulee maalauksista virtaavan musiikin.

Taiteilijakirjat ovat osa Terhi Hurstin taidetta ja siksi näyttelyssä on myös useasta taiteilijakirjasta koostuva installaatio, jossa on heijastumia vedestä tai veden äärellä olemisesta. Taiteilija haluaa luoda tunnelman, jossa voi kokea saman rauhan, mitä koemme veden äärellä, on se sitten luonnossa tai kaupunkimaisemassa koettua.

 

Avajaiset  pe 26.1.  klo 18 – 20. Tervetuloa !

Avajaisissa esiintyy Atmos Duo sekä Esa Pietilä