Silja Puranen ja Meri Westlin tutustuivat opiskeluaikoinaan 1980-luvun puolivälissä ja ovat esiintyneet useissa yhteisissä näyttelyissä, niin kahdestaan kuin erilaisissa taiteilijaryhmissä. Kumpikin taiteilija työskentelee omilla teemoillaan ja menetelmillään, silti heidän yhteisesiintymisissään on aina löytynyt liitoskohtia ja yhteinen juonne. Taiteilijoiden teokset kertovat tarinoita ja kuvaavat paikkoja. !

Silja Purasen teokset ovat kertomuksia ajasta ja kuolemasta. Puraselle tyypillisen yhteiskuntakriittisen lähestymistavan lisäksi mukana on lähtökohdaltaan omakohtaisia, mutta silti ajattomiksi ja yleispäteviksi muotoutuvia tarinoita. Sukupolvien luonnollinen kiertokulku ja maailman väkivaltaiset siirtymät päättyvät lopulta samaan hiljaisuuteen. !

Meri Westlinin uudet maalaukset kuvaavat paikkoja, joissa hän on käynyt tai haluaisi käydä – tai joissa hän ei ole käynyt, eikä haluaisi edes käydä. Barcelona, Pariisi, Murmansk, Montevideo ovat abstrakteja värimaalauksia eri kaupungeista, oman mielen ja intuition pohjalta tehtyjä. Tärkeimmäksi paikaksi on muodostunut Tokio. ”Olen viehättynyt ja fanitan kaupungin upeaa visuaalisuutta, kirsikankukkapuistoja ja tumman yön valosaastetta. Näen kaupungin vaaleanpunaisena.”

Avajaiset perjantaina 13.10. klo 18-20 – Tervetuloa !

Taiteilijatapaaminen 1.11. klo 17 !

 

Silja Puranen

Silja Puranen

 

Meri Westlin

Meri Westlin