Kolmen sukupolven kuvataidenäyttely

 

 

Erkki Kannosto, Sakari Kannosto ja Ossi Kannosto esittäytyvät ensimmäistä kertaa yhdessä Suomessa, Galleria Saskiassa 7.8 – 26.8. Tampereella. Myyrä, Kantarelli ja Tikkaripuu on isoisän, isän ja pojan kantaaottava ja ajankohtainen kertomus saduista, unelmista, kasvusta, luonnosta sekä rakkaudesta kuvantekemiseen.

Näyttely koostuu kolmen samansukuisen kuvataiteilijan ja romantikon teoksista. Teokset rakentavat yhdessä kuvaelman, jossa jokaisella on oma kädenjälkensä, sanomansa ja suhteensa materiaaliin. Teokset luovat yhteisen todellisuuden ja kuvan maailmasta, josta kaikki kolme ammentavat sisältönsä elämään ja onnellisuuteen. Näyttely kertoo tarinaa ihmisen ongelmallisesta suhteesta luontoon ja sen hyvinvointiin. Se kertoo rakkaudesta elämän pieniin hetkiin ja luo sillan unelmiin, liittyivät ne sitten puutarhaan, sienimetsään tai viimeiselle rannalle.

Näyttely-yhteistyö sai alkunsa vuonna 2018, kun Erkki, Sakari ja Ossi lähtivät kuukaudeksi Firenzeen valmistamaan teoksiaan Grassinan taiteilijatalon, Casa Finlandesen 50-vuotisjuhlanäyttelyyn. Grassinassa käynnistyi uusi ajanjakso, kun kolme sukupolvea kokoontui yhteen taiteentekemisen ääreen ja päätti hakea aikaa Galleria Saskian 50-vuotisjuhlavuoden kattaukseen.

Galleria Saskialla on ollut aina merkittävä rooli Kannostojen elämässä sekä vierailuissa Tampereella. Näyttely koostuu pääasiassa Erkin teräs- ja lasiveistoksista, jotka kilvoittelevat vuoroin taivaan ja auringonvalon kanssa, Sakarin eläimellisistä keramiikka-dystopioista sekä Ossin satumaisista piirustuksista, jotka haastavat perinteiset hiilitekniikat.

 

Näyttely avautuu perjantaina 7.8.2020 klo 12. 

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan näyttelyyn !

Olemme avoinna ma-pe 12 – 18 ja la-su 12 – 16.