Kuka siellä?

 

Näyttelyn avajaiset perjantaina 27.1. klo 17 – 19.  Tervetuloa!

 

Taiteilijatapaaminen ke 15.2. klo 17 – 18. Paikalla Suvi Suikki ja Terhi Kaakinen.

 

Laura Pohjonen, Hei hei, 2022              Terhi Kaakinen, Possu Possulainen, 2022                 Suvi Suikki, Minä Leijona, 2022

 

Keskeisin teema teoksissamme on ihmisyys. Ihminen näyttäytyy teoksissamme kaikessa keskeneräisyydessään ja hauraudessaan elämänsä eri vaiheissa. Usein teoksissamme ihmisen sisäinen ja ulkoinen maailma sekoittuvat toisiinsa. Haaveet, pelot ja ihmisen alitajuinen puoli tulevat näkyviksi. Katsomme ihmistä kuitenkin lempeydellä ja ymmärryksellä, pilke silmäkulmassa. Näyttelymme nimenä on ”Kuka siellä?” Sen voi käsittää yhtä hyvin lasten piiloleikkinä kuin filosofisempana kysymyksenä siitä, keitä me oikeastaan olemme. Ilmeisen pintatason alla on aina jotain yllättävää.

Laura Pohjonen valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2000 opiskeltuaan Taideteollisessa korkeakoulussa ja Kuvataideakatemiassa. Siitä asti hän on toiminut taidegraafikkona pitäen yli 40 yksityisnäyttelyä ja osallistuen lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänen teoksiaan on mm. Suomen Valtion ja useiden taidemuseoiden kokoelmissa. Hän on Suomen taidegraafikoiden, Helsingin taiteilijaseuran, Ars Hämeen, Galleria Huudon ja Suomen puupiirtäjien seuran jäsen.

Terhi Kaakinen on kuvanveistäjä, joka on valmistunut Lahden AMK:n Taideinstituutista 2006  sekä aiemmin Pekka Halosen akatemiasta taidemaalariksi. Tällä hetkellä hän opiskelee ylempää AMK-tutkintoa, jonka painopisteenä on julkinen taide. Kaakinen on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja Ruotsissa. Hänen puuveistoksiaan on useissa yksityisissä sekä julkisissa kokoelmissa, mm. valtion, Lahden taidemuseon (Malva) ja Oulun taidemuseon kokoelmissa sekä Örebron kaupungin kokoelmissa. Hän on mm. Suomen Kuvanveistäjäliiton ja Lahden taiteilijaseuran jäsen sekä Päijät-Hämeen taidemuseoyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja.

Suvi Suikki valmistui taiteen maisteriksi 1991 opiskeltuaan Taideteollisessa korkeakoulussa tekstiilitaiteen laitoksella. Suikki on valmistumisestaan asti työskennellyt kuvataiteilijana pitäen sekä useita yksityisnäyttelyitä  että osallistunut yhteisnäyttelyihin koti- ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on hankittu Suomen Valtion kokoelmiin sekä Länsi-Götanmaan sairaalaan Etelä-Ruotsiin.  Jäsenenä hän on mm. Suomen taidemaalariliitossa ja Suomen taidegraafikoissa.