Ilosta kukkiva nainen

 

Avajaiset perjantaina 28.10.2022 klo 18 – 20. Tervetuloa!

 

Ilon ja voiman runous 2022 pigmenttimustevedos 48x62cm

 

Ihanaa olla vapaa ja itsenainen 2022 pigmenttimustevedos 48x62cm

 

Passio-ajaton ilo 2022 etsaus 17x15cm

 

Vuosien Virrassa ystavyys on aina juhlaa 2022 pigmenttimustevedos 48x62cm

 

Hanna Varis tunnetaan virtuoosimaisena taidegraafikkona. Metalligrafiikan työstäminen on luonteeltaan suunnitelmallista ja aikaa vievää, mutta silti taiteilijan työskentelyssä grafiikan rutiinit kohtaavat intuitiivisen seikkailun. Metalligrafiikka haastaa suunnitelmallisuuteen ja keskittymiseen, vaikka sen taika on yllätysmomenteissa: ennenkokematon tarina ja tila muuttuvat kuvaksi.

Taiteilija kuvaa olevansa tutkimusmatkailija niin kotikaupungissa kuin maailmallakin. Variksen taiteen materiaaleina ovat paperi ja perinteiset taidepainovärit. Hänelle on tärkeää kosketus ja kontakti materiaaliin sekä rohkeus luottaa omaan kädenjälkeen.

Hanna Variksen teokset ovat tarkoituksellisesti värivoimaisia ja elämänmyönteisiä, tietoisia tunnelmankohottajia. ”Kaiken tässä ajassa olevan ahdistavan, angstisen ja ruman sijaan haluan kiinnittää katseen siihen, mikä on kaunista ja ihanaa. Toivon, että teokseni pysäyttävät huomaamaan, mitä sellaista omassa elämässä juuri tällä hetkellä on, mistä voi olla kiitollinen. Lumoutua uusista tarinoista ja näkökulmista”.

Galleria Saskian näyttelyn teokset sisältävät tarinoita ja metaforia, jotka saavat alkunsa tutkimusmatkoilta uniin ja puutarhoihin. Italian maaseudulla Hanna Varis inspiroitui eripuolella näkemistään ruukuista. Niihin kiteytyvät muun muassa teemat ”lepäilijöistä”, ”suojasta” ja ”hiljaisuudesta”. Ruukut symboloivat ihmisiä ja salaisuuksia sekä erilaisten asioiden avautumista kaikkiin mahdollisiin suuntiin.

Galleria Saskian näyttely käynnistää osaltaan Hanna Variksen taiteilijauran 40-vuotisjuhlavuoden.