SAMKin Kankaanpään Taidekoulusta valmistuvien kuvataiteilijoiden perinteinen opinnäytetyönäyttely.

 

Näyttely jakautuu kolmeen galleriaan: Galleria Saskia, Galleria Rajatila ja Taidekeskus Mältinranta
Galleria Saskia on avoinna avajaispäivänä klo 12-18.

Elisabet Strengell, Feminiinisyys minussa, 120x80cm, öljyvärit kankaalle, 2023

 

Kirsi Julku, Greenthump, 95x110cm, öljy kankaalle, 2023

 

Chrysalis-näyttelyssä on esillä kahdenkymmenen kuuden valmistuvan kuvataiteilijan teoksia. Perhosen koteloa tarkoittava sana kuvastaa opiskelijoiden kasvuprosessia taiteilijoiksi.

Teoksia on toteutettu monin eri menetelmin. Maalaus- ja veistotaiteen lisäksi näyttelystä löytyy installaatioita, pienoisveistoksia ja piirustustaidetta. Tänä vuonna videoteoksia on runsaasti, niitä löytyy jokaisesta galleriasta vähintään yksi. Avajaisissa nähdään myös liveperformanssi.

Teemoiltaan näyttely on yhtä moninainen kuin tekijänsäkin. Teoksissa käsitellään muun muassa kasvua ja transformaatiota, modernia henkisyyttä ja kommunikaatiota, seksuaalisuutta ja mytologiaa sekä esineen ja tilan merkitystä.

Teokset ovat jaettu kolmeen galleriatilaan; Mältinrantaan, Saskiaan ja Rajatilaan. Näyttelytilat toimivat kuin perhosen kotelot, joihin ammattikorkeakouluprosessi päättyy, ja joista kuoriutuu 26 uutta taiteilijaa ideoineen ja kykyineen kuvataiteen kentälle.

Taiteilijat Galleria Saskiassa: Alkio Jenni, Asikainen Emma, Haapanen Janina, Julku Kirsi, Minkkinen Elli, Seppänen Tommi, Stefanescu Camelia, Strengell Elisabet ja Teriaho Senja.

 

Galleria Rajatila, Hämeenpuisto 10.
01.04 -18.04.2023
Taiteilijat: Alho Noora, Björkbom Tonya, Hietaharju Netta ja Kallio Anna.

Taidekeskus Mältinranta, Kuninkaankatu 2.
01.04 – 18.04.2023
Taiteilijat: Amaral Alexandra, Hyriäinen Crista, Joenperä Johannes, Lyhty Kalle, Lyyra Noora, Netanvalo, Pihlajamäki Laura, Pirttisalo Susa, Salmi Pinja, Sietiö Pinja, Sipponen Miia, Topra Milo ja Virtanen Teemu.

Nettisivu: https://fineartists.samk.fi/
Instagram: https://www.instagram.com/samk.kuvataide.valmistuvat/
#Chrysalis23