Galleria Saskian toisen kesänäyttelyn avajaiset perjantaina 15.7.22 klo 18 – 20.
Tervetuloa!
Praktikum IV on kymmenen Tampereen kesäyliopistossa Lapin yliopiston kuvataiteen aineopinnot suorittaneen yhteisnäyttely. Galleria Saskian näyttely on jatkumo ryhmän viime syksyiselle lopputyönäyttelylle. Saskian näyttely on avoinna 16.7. – 2.8.2022.
Näyttelyteokset muodostavat kiehtovan, monipuolisen kokonaisuuden tarjoten näyttelyvieraille kosketuksen historiasta doodlaukseen ja intuitiosta ihmisen arkipäiväisiin hetkiin. Näyttelyn on kuratoinut kuvataiteilija Ilkka Väätti.
Praktikum IV näyttelyryhmä:
Hämeenkyröläinen kuvataiteilija Marjaleena Erkkilä ammentaa aiheita taiteeseensa luonnosta ja historiasta. Näyttelyssä olevat työt kertovat kadonneista Tampereen kaupunkikuvista. Hänen menetelminään ovat maalaus ja taidegrafiikanmenetelmät.
Päivi Ilveskosken teokset ovat abstrakteja ja värikkäitä. Hänen käyttämiä kuvataiteen menetelmiä ovat maalaus ja grafiikka. Hän kertoo kuvan tekemisensä perustuvan ajatukseen, intuitioon ja tunnevoimaiseen ilmaisuun.
Teija Jutilaa on aina kiehtonut kaikenlaiset eläimet ja hän onkin halunnut tuoda niitä maalauksiinsa. Hän on kiinnostunut eläinten syvimmästä olemuksesta sekä ilmeistä ja haluaa muistuttaa luonnon kauneudesta ja tärkeydestä. Näissä maalauksissa hän on pohtinut myös valojen ja varjojen sekä vastavoimien korostamisen vaikutusta tunnelmaan.
Kirsti Järvensivu on kuvataideterapeutti, kuvantekijä ja kokeilija Ikaalisista. Pääsääntöisesti hän tekee värikästä kuvaa isolle pinnalle ja eri materiaaleja käyttäen luovasti tilanteen mukaan. Tässä näyttelyssä hän on työssään palannut tekemisensä ja taiteensa juurille, jossa doodlaus ja printtipiirrokset ovat olleet teoksen lähteinä.
Jenni Kirkkomäen työskentelyn keskiössä on tunne, sen kaikissa muodoissa. Herkkyys ja ulkokuoren alla oleva sisin on jotain, mitä hän haluaa maalatessa tunnustella, tarkastella ja tavoitella. Hän käsittelee usein omaa sisäistä maailmaansa teoksissaan.
Saara Levoskin-Saavalainen valokuvaa arkkitehtuuria ja tiloja. Näyttelyn valokuvat on kuvattu Tampereen keskustassa. Aasiassa ja Lähi-idässä valokuvannut Levoskin-Saavalainen löytää myös paljon kiinnostavaa valokuvattavaa läheltä.
Kaija Pispa on pispalalaistaustainen kirjailija ja kuvataiteilija. Hänen maalauksensa kertovat tarinoita naisten elämästä ja tunteista, joskus hieman vinksahtaneissa tilanteissa ja huumorin sävyttäminä. Pispan Afrikassa viettämät vuodet näkyvät maalauksissa esimerkiksi ihonvärien moninaisuutena ja kankaiden värikkäinä kuoseina.
Aino Raatikaista kiinnostaa inhimilliset mielenliikkeet ja sosiaalisiin ympäristöihin jäsentymisen tavat. Näyttelyn maalaukset ovat toisaalta tulkintoja rakkaista ystävistä, toisaalta kuvia suhteesta omaan kasvuun ja ajan kulumiseen. Näemmehän usein selvimmin itsemmekin toistemme kautta.
Ohto Sabel on semiotiikasta inspiroitunut taiteen- ja tieteentekijä. Hänen teoksissaan historian juonteet ja klassiset tarinat kietoutuvat nykyisyyden moniin kerroksiin. Sabelin taide ammentaa inspiraatiota klassisista ja nykytaiteen teemoista. Hänen taiteessa klassisten elementtien ja nykytaiteen maalauseleiden muotokieli luo yhteyksiä ja merkityksiä.
Eija Sappinen on muotoilija, joka pitää erityisesti kuosien suunnittelusta. Hän näkee ja kokee värit intensiivisesti ja ottaa paljon kuvia ympäristöstään. Aiheena häntä kiinnostaa tekstuurit ja niiden samankaltaisuus eri kohteissa. Niistä löytyy loputtomasti uutta materiaalia sekatekniikalla tehtyihin kuviin, joissa yhdistyy harmonia ja yllätyksellisyys.