Grafiikkaa ja maalauksia

 

Virve Liljaa kiinnostavat abstraktin ja esittävän rajapinta, kuvan tulkinta ja monimuotoisuus. Teoksissa on aineksia taiteilijaa askarruttavista aiheista: ikääntyminen, ilmastonmuutos/ikuinen muutos, kasvu, mielenrauha ja japanilainen estetiikka. Galleria Saskian kolmeen huoneeseen jakaantuva tila antaa kuvataiteilijalle loistavan mahdollisuuden tuoda esille eri teemoja ja tekniikoita. 


Between the lines: 

Synnymme ja kuolemme ryppyisinä – elämämme on ryppyjen välissä. Between the lines -teossarja käsittelee elämän kiertokulkua. Teoksissa ovat yhtä aikaa läsnä lapsuus ja vanhuus sekä sukupolvien jatkumo. Osa teoksista oli esillä Tampereen taiteilijaseuran juhlanäyttelyssä Helsingin Taidehallissa. 

 

Greetings to Hilma: 

Virve Liljan uusissa maalauksissa ja serigrafioissa on lähtökohtana ja innoittajana toiminut tussilla tehty luonnos tai tahra. Työskentelytapa, jossa kuva-aihio ohjaa luovuutta eteenpäin ja rakentuu lopulta monitulkintaiseksi kuvaksi, on kiehtova. Lilja on pohtinut luovuuden alkuperää sekä teoksen ja katsojan välistä suhdetta. Taiteilijalle keskustelu kuvan kanssa on sekä nautinnollista että antoisaa ja samalla suurin yksittäinen syy tehdä taidetta. 

 

Greetings to Hilma

Between the lines III

The last dance II

M&M,serigrafia2021

 

Näyttely aukeaa perjantaina 14.5. klo 12 – Tervetuloa !