Taiteilijatapaaminen ke 11.10. klo 16 – 18. Tervetuloa !

 

 

Decay and Growth

 

Horizontal movement 2017 – akryyli kankaalle

Stream 2017 – akryyli kankaalle

New Lines 2017 – akryyli kankaalle

 

Kuraattorina Veikko Halmetoja:

”Ville Räty on urbaanin maiseman rajoilla viihtyvä kuvataiteilija. Hän maalaa väreiltään voimakkaita näkymiä rakennustyömaille ja hylättyihin, jopa osin purettuihin rakennuksiin. Kokonaisuutta hallitsee abstraktiota lähestyvä pinta, jossa maalausjälkeä ryydittää sapluunalla tai monotypiamenetelmillä toteutettu toisto. Vaikutteet apokalyptisista sarjakuvista ja elokuvista ovat nautittavan visuaalisia.”

Näin kirjoittaa kuraattori ja galleristi Veikko Halmetoja Ville Rädyn maalauksista. Rädyn edellinen yksityisnäyttely Helsingissä järjestettiin Halmetojan ARTag Galleryssa ja se oli menestys. Nyt Galleria Saskia ja ARTag Gallery tuovat yhteistyössä Ville Rädyn näyttelyn tamperelaisen yleisön nähtäväksi. Erityisen Tampere-lisän näyttelyyn tuo ensi kertaa esillä oleva teossarja, jonka pohjalta ollaan toteuttamassa Vuorekseen julkista taideteosta.

Helsingin Sanomien kriitikko Timo Valjakka on kirjoittanut Rädyn maalauksista (19.1.2012): ” Asiaan kuuluu myös utopian ja dystopian samanaikaisuus ja ambivalenssi. Rädyn maisemat ovat täynnä sekä visuaalisesti näyttävien aiheiden siivittämää innostusta että haikeutta öljyn, betonin ja ruosteen raiskaaman luonnon edessä.” ja uusimmasta näyttelystä (25.3.2017): ”Maalausten tuliset taivaat ja niitä vasten piirtyvät kuin hiiltyneet teräsrakennelmat voisivat tuoda mieleen maailman ydinsodan jälkeen, elleivät ne olisi niin aistillisesti maalattuja.”

Ville Räty (s. 1980) Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka on valmistunut Imatran taidekoulusta kuvataiteilijaksi (AMK) vuonna 2005. Hän on opiskellut myös Limingan taidekoulussa ja ollut vaihdossa Granadan yliopistossa. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä eri puolilla Suomea ja osallistunut säännöllisesti ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Hänen teoksiaan on muun muassa Lahden ja Aineen taidemuseoiden sekä valtion kokoelmissa.

http://villeraty.com

AVAJAISET PE 22.9. KLO 18 – 20. TERVETULOA !