Näyttelyt

Tampereen Saskiat ry järjestää Galleria Saskiassa vuosittain 13—15 näyttelyä, joista yksi voi olla kutsunäyttely. Tavoitteena on taiteellisesti korkeatasoinen ja mielenkiintoinen näyttelyohjelma.

Näyttelyiden kesto on kolme viikkoa, joka sisältää yhden ripustukseen varatun päivän (torstai).

Näyttelyajat jaetaan kerran vuodessa seuraavan kalenterivuoden kevät-, kesä- ja syyskaudelle. Kevätkausi kestää tammikuun alkupuolesta touko-kesäkuun vaihteeseen ja syyskausi elokuun alkupuolesta joulukuun puoliväliin.

Vuoden 2025 näyttelyaikojen haku päättyy 31.3.2024.  Näyttelyajat jakaa yhdistyksen 8-jäseninen näyttelytoimikunta.

Näyttelyvuokrat

Tampereen Taiteilijaseuran jäsenet 1700 euroa

Muut taiteilijat ja kaikki ryhmät 1950 euroa

Kesänäyttelyt 340 euroa/viikko

Teosmyynneistä EI peritä myyntiprovisiota.

Kutsunäyttely

Tampereen Saskiat ry järjestää yhden kutsunäyttelyn vuodessa, mikäli yhdistyksen taloustilanne sen sallii.  Kutsun saajan valitsee näyttelytoimikunta.

Kesänäyttelyt

Kesäkauden aikana, kesäkuun alusta elokuun alkupäiviin, Tampereen Saskiat ei järjestä näyttelyitä, mutta vuokraa tilaa 1-2 näyttelylle. Ehtona on, että näytteilleasettaja vastaa itse valvonnasta ja kaikista muista järjestelyistä ja niiden kustannuksista. Näyttelyajan pituudesta sovitaan erikseen hakijan/hakijoiden kanssa. Kesän näyttelyaikoja haetaan samanaikaisesti yleisen haun kanssa.

Hakuohjeet

Näyttelyaikaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka sisältää

  • näyttelysuunnitelman
  • ansioluettelon
  • kuvia viimeaikaisista teoksista
  • mahdollinen toivomus näyttelyn ajankohdasta
  • omat yhteystiedot: nimi, puhelinnumero, osoite ja sähköposti

Hakemus osoitetaan Tampereen Saskiat ry:n näyttelytoimikunnalle, Pirkankatu 6, 33210 Tampere, tai lähetetään sähköpostilla osoitteeseen galleria@tampereensaskiat.com.

Valituille ilmoitetaan päätöksestä henkilökohtaisesti. Postitetut hakemukset palautetaan vain, jos mukana on postimerkein varustettu palautuskuori.

Näyttelysopimus

Näytteilleasettajan kanssa tehdään näyttelysopimus, jossa määritellään kustannukset ja vastuut taiteilijan ja gallerian välillä.

Vuokraan sisältyy näyttelytilan avoinnapito, valvonta, siivous ja avajaisjärjestelyt. Tiedottaminen näyttelystä näytteilleasettajan toimittamien materiaalien pohjalta: sähköisten kutsujen ja lehdistötiedotteen lähetys, julisteiden jako, ilmoitukset näyttelykalentereissa, alan julkaisuissa (mm. Täydellinen ympyrä, Taide-lehti, Kuttuurihaitari, DesignOnTampere) sekä internetissä (kotisivut, Facebook, Instagram, X).

Taiteilija vastaa itse teosten kuljetuksesta, vakuutuksista, julisteiden ja sähköisen kutsukortin teon kustannuksista ja avajaistarjoilujen kustannuksista.

Näyttelyn käytännön järjestelyissä taiteilijan apuna on yhdistyksen jäsenistä koostuva ripustusryhmä. Ryhmänvetäjä toimii taiteilijan ja gallerian välisenä yhteyshenkilönä.

Tilat ja niiden varustus

Gallerian valaistus tapahtuu LED-kohdevaloilla. Kahden huoneen ikkunat on varustettu pimennysverhoilla.

Gallerian varusteisiin kuuluu videotykki, Blu-ray-soitin ja teosjalustoja.

Gallerian pohjapiirustukseen ja viiteen huoneeseen voi tutustua yhdistyksen kotisivuilla Toimitilat-osiossa.

Lisätietoja:

näyttelysihteeri Sirpa Joenniemi
p. 050 554 9492
sposti: sjoenniemi@gmail.com

DSC_0211 copy