Veistoksia, reliefejä, installaatioita

 

 

Johanna Suonpää:

Työskentelen taiteilijana materiaalipohjaisen ilmaisun parissa. Rakennan kolmiulotteista, veistoksellista muotoa ja tilaa: liitän yhteen, puran, sidon, taitan, veistän, solmin ja sovellan teoksiini mm. erilaisia ompelumenetelmiä. Teosten materiaaleina käytän pääsääntöisesti eri yhteyksistä löytyneitä kankaita, lankoja, puuta ja kierrätettyä metallia.

Itseäni kiinnostaa erityisesti se miten valo, ilmaisutapa, yksittäinen väri ja materiaalisuus toimivat yhdessä. Joskus mielenkiintoni saattaa herätä pelkästään materiaalin olemukseen kätkeytyvästä luonteesta, joskus taas kankaan rakenteiden, sidosten sekä struktuurien rinnakkaisuuksista ja jännitteistä.

Galleria Saskiassa esillä oleva näyttely leikittelee ympäristöillä ja todellisuuksilla. Teokset tulkitsevat muuttuvia muotoja ja ajankulkua, ihmisen suhdetta maailmaan, perimään, sekä hetkittäisiä kauneuteen kohdistuvia arvoja ja mieltymyksiä. Työskentelyni visuaalisena lähtökohtana on monissa teoksissa ollut myös pelkistetysti kasvien ja kukkien fyysinen maailma. Itseäni kiinnostaa ne tilalliset prosessit, salaperäiset tunnelmat ja rakenteelliset ulottuvuudet, jotka ovat muistumia kasvien anatomiasta. Tutkin teoksen koon muutoksia tunnelmaan ja tilallisuuteen, sekä miten valittu materiaali ja valo vaikuttavat lopputulokseen. Siirrän pieniä huomaamattomia elementtejä suurempaan mittakaavaan. Yksittäiset elementit muuttuvat osaksi suurempaa kokonaisuutta sekä symbolisesti että osittain myös installaationomaisesti konkreettisina elementteinä näyttelytilassa.

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/johanna-suonpaa

https://www.finnishdesigners.fi/portfolio/johanna.suonpaa

 

AVAJAISET PERJANTAINA 20.9.2019 KLO 18-20. TERVETULOA!

TAITEILIJATAPAAMINEN KESKIVIIKKONA 9.10.2019 KLO 17-18.