KADOTETTU MAA KUKKII 

Kivilitografioita ja animaatio

dahlsten-mikkonen_kadotettu-maa-kukkii_kuva-1

 

Avajaiset perjantaina 4.11. klo 18 – 20. Tervetuloa !

Taiteilijatapaaminen keskiviikkona 23.11. klo 17 – 18.

 

Olemme kaksi taidegraafikkoa: Tampereella asuva Marita Mikkonen ja Turussa asuva Annika Dahlsten. Olemme  aikaisemminkin järjestäneet yhdessä  ryhmänäyttelyitä sekä kotimaassa että ulkomailla, ja myös työskennelleet yhdessä samoissa työpajoissa.

Näyttelymme Kadotettu maa kukkii teema on luonto ja luonnon kiertokulku. Kuvaamme luonnon kautta ihmistä, ihmisluontoa, sitä miten mieli ja kuvattu maailma liikkuvat eri tasoilla. Luonnon kuvaaminen liittyy eri elämän sykleihin ja luontokokemukseen myös mystiikan tasolla. Maritan teokset ovat maisemallisia, todentaen vuodenaikojen ja vuorokaudenaikojen vaihtelua elämän kiertokulussa. Annikan elementtejä ovat linnut ja muut siivekkäät, liike, joka korostuu niiden siipien rytmissä, ja miten se resonoi vaihtuvan maiseman kanssa.

Olemme kiinnostuneita uudistamaan kivilitografiaa tekniikkana ja taiteen ilmaisumuotona. Litografia on perinteisenä ja työläänä pidetty tekniikka, mutta se on myös erittäin palkitseva ja monipuolinen grafiikan menetelmä. Tekniikan joustavuus ja muokkaantuvuus tekee siitä oivan nykytaiteen välineen.

Sovellamme molemmat litografian mahdollisuuksia omaan, ainutlaatuiseen käden jälkeemme. Haemme teoksillamme vuoropuhelua: vastakohtaisuuksia ja yhdistävä tekijöitä. Näyttelyssä Kadotettu maa kukkii litografiat, installaatiot ja animaatio kohtaavat eri osissa näyttelytilaa muodostaen väljiä, risteäviä sisäisiä kokonaisuuksia.

http://www.annikadahlsten.com