GALLERIAVIIKOLLA 13.-19.11.2017 TAPAHTUU TAMPEREELLA

Picture

 

Galleriaviikon ohjelma ja tiedot näyttelyistä löytyvät:  www.tampereengalleriaviikko.fi

Kaipaatko “häikäistymisseuralaista”, kaveria, jonka kanssa voisit jakaa taidekokemuksiasi? Vai kiinnostaisiko taiteen ja runojen törmäyttäminen? Miltä tuntuisi katsella taidetta barokkimusiikin, jazzin tai vaikkapa harmonikan säestyksellä?  Tai mitäpä jos näyttelyn keskellä heittäytyisit seuraamaan improvisaatioteatteria tai kabaree- tai butoh-tanssia? Voisit myös pysähtyä kuuntelemaan ja keskustelemaan taiteilijan itsensä kanssa hänen teoksistaan. Entä jo itse kokeilisit taiteen tekemistä taiteilijan opastuksella?

Tämä kaikki on mahdollista tamperelaisissa taidegallerioissa Galleriaviikon aikana. Ja välillä voit lepuuttaa jalkojasi kahvia ja leivonnaisia nauttien Café Saskiassa.

Apulaiskaupunginjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi, taidehistorioitsija/kriitikko Maaria Salo ja tutkija Saara Särmä ovat lupautuneet kukin oman galleriakierroksensa vetäjiksi.  Heidän opastuksellaan avataan uusia näkökulmia ja lähestymistapoja näyttelyihin, puhutaan yleisön kanssa taiteesta ja taiteen vierestä.  Galleriakierroksia on tarjolla myös englanniksi, venäjäksi ja tampereenkiälellä.

Galleriaviikko järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Idea on syntynyt syksyllä 2016 käynnistyneen gallerioiden yhteistyön tuloksena. Mukana ovat Galleria Himmelblau,  Galleria Nykyaika, Galleria Rajatila, Galleria Ronga, Galleria Saskia ja Taidekeskus Mältinranta. Myös Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ovat mukana järjestelyissä, vaikkakin näyttelytilat Galleria Emil ja Studio Emil ovat remontin vuoksi suljettuna.