Maalauksia

 

TAITEILIJATAPAAMINEN – TAIRA TIGER – KE 6.3.2024 KLO 17-18

 

Tervetuloa avajaisiin 16.2. kl 18–20!

 

Sebastian Lindberg Lähde. 2023. Akryyli kankaalle. 24 x 24 cm.

 

Sebastian Lindberg Valveuni. 2023. Akryyli ja öljy kankaalle. 19 x 19 cm.

 

Taira Tiger The Prophet, 2023, öljy ja öljyliitu kankaalle, 130x130cm

 

Taira Tiger The Well of Being, 2023, öljy, öljyliitu ja muste kankaalle, 80x80cm

 

Mistä löytää lohtua ja kauneutta kun maailma ympärillämme on kaaoksessa?

Siihen vastaa Sebastian Lindbergin ja Taira Tigerin näyttely Galleria Saskiassa. Aihetta on mahdollista lähestyä elinvoimaisella maalaamisella. Kirkkain värein maalattujen teosten taustalla on vakavaa pohdintaa ihmisen vaikutuksesta luontoon ja siitä, onko ihminen vastuussa myös henkisestä elinympäristöstään. 

Sebastian Lindberg maalaa luontoa herkästi havainnoiden akryyliväreillä kankaalle. Maalaukset ovat symbolisesti virittäytyneitä pohdintoja ihmiskeskeisestä suhteesta ympäröivään luontoon. Hänen taiteellisen ilmaisunsa keskiössä on vesi sekä vuodenaikojen vaikutus maisemaan. Näyttelyn teokset ovat syntyneet edellisen kahden vuoden aikana Koneen säätiön tukeman Vesi vanhin voitehista – mitä ihmettä? hankkeen osana.

Sebastian Lindberg (s. 1978 Raahe) asuu ja työskentelee Sveitsissä. Hän on valmistunut taidemaalariksi v.2000 Vapaasta taidekoulusta. Lindberg on pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa ja osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Viimeksi hänen töitään oli esillä vuonna 2023 yhteisnäyttelyssä, Champéryssä, Sveitsissä.

Taira Tiger maalaa värikylläisiä öljyvärimaalauksia kankaalle. Hänelle työskentelyn perusta on maalausprosessi itsessään. Aihe jää taustalle, kun maalauksen taiteellinen pohdinta; tasapainon löytäminen liikkeen, maalikerrosten ja värien välillä, nousee tärkeämmäksi sisällöksi.

Tigerille työskentely on kehollista mielenliikettä. Maalaaminen ja piirtäminen on tapa elää ja jäsentää maailmaa. Näyttelyn teokset ovat saaneet nimensä filosofista pohdintaa herättäneiden kirjojen mukaan.

Taira Tiger (s. 1970 Helsinki) on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden muotoilu ja ‑taideinstituutista v.2014 ja taidemaalariksi Vapaasta taidekoulusta v.2003. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Tiger on pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa ja osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.